Donacije

Novčane priloge za HDZBiH , temeljem odredbi članka 4. i 5. "Zakona o financiranju političkih stranaka u BiH" (Sl. glasnik BiH, broj:22/00 i 102/09) , a sukladno Vašoj želji, dobroj namjeri i mogućnostima možete uplatiti na transakcijski račun HDZBiH ZDŽ, broj:

____________________, kod Unicredit Bank d.d. Mostar

Zakonom dopušteni prilozi

  • Novčane i nenovčane priloge stranci mogu dati pravne i fizičke osobe.
  • Gornji limit koji jedna pravna ili fizička osoba može uplatiti stranci ne smije premašiti osam prosječnih plaća prema službenim podacima Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine u jednoj godini. Donacija mora biti jednokratna (ne može se dodjeljivati više puta u jednoj kalendarskoj godini).
  • Donatori pravne osobe mogu biti samo privatna poduzeća, radnje i privredna udruženja u kojima uloženi državni kapital iznosi manje od 25%.
  • Donatori sukladno Zakonu ne mogu biti: Državni, entitetski i županijski organi, organi općinskih i mjesnih zajednica, javne institucije, javna poduzeća, humanitarne organizacije, poduzeća koja po samoj svojoj djelatnosti neprofitna vjerske zajednice, kao i privredna udruženja u kojima uloženi javni kapital iznosi najmanje 25%, kao i privatna poduzeća koja obavljaju javne usluge na temelje ugovora s vladom ne mogu financirati političke stranke.
  • Proračunska izdvajanja za političke organizacije mladeži ne podliježu ograničenju iznosa priloga koji se regulira ovim člankom.
  • Prilozi stranci mogu biti i nenovčani u obliku robe ili usluga, ali za svaku isporučenu robu ili učinjenu uslugu mora se ispostaviti račun.

 

 

 

 

Prijava

Tko je online

Imamo 23 gosta i nema članova online

Statistika

Broj prikaza (hitova) članaka
99366