Održan predizborni skup HDZ BiH u Ljubnoj-Ravne (općina Žepče)

Dana 22. rujna 2018., održan je predizborni skup HDZ BiH u sklopu kampanje Zajedništvo za predstojeće Opće izbore 2018. u mjestu Ljubna-Ravne (općina Žepče).

Nazočnim mještanima obratili su se nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH Josip Martić, nositelj liste za Skupštinu Zeničko-dobojske županije Ivo Tadić te načelnik općine Žepče Mato Zovko.

Tijekom obraćanja svi govornici su istaknuli važnost Općih izbora 2018. godine kao i važnost što veće izlaznosti na glasanje kako bi se osigurala ravnopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH. Također je istaknuto kako je cilj HDZ BiH izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH dr. sc. Dragana Čović, te ulazak u vlast na svim razinama kao ravnopravnog činitelja bez da se Hrvati preglasavaju kao narod.

Kada je u pitanju Skupština Zeničko-dobojske županije istaknuto je kako su do sada Hrvati imali dva zastupnika, a jako malo je nedostajalo za trećim zastupnikom što bi omogućilo Hrvatima da ravnopravno sudjeluju u formiranju vlasti u ZE-DO županiji. Svi govornici su se složili kako je važna izlaznost na izbore, kao i jedinstvo i zajedništvo hrvatskog naroda kako bi ostvarili svoju ravnopravnost kako u vlasti tako i kao jednog od tri konstitutivna naroda u BiH.

 

 

 

 

Prijava

Tko je online

Imamo 42 gostiju i nema članova online

Statistika

Broj prikaza (hitova) članaka
30063