Zajedništvo u Lug-Brankovićima (Žepče)

Dana 27. rujna 2018. s početkom u 19 sati održan je predizborni skup "Zajedništvo" HDZ BiH za predstojeće Opće izbore 2018. u mjestu Lug-Brankovićima (općina Žepče).

Nazočnim mještanima obratili su se nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH Josip Martić, nositelj liste za Skupštinu Zeničko-dobojske županije Ivo Tadić te načelnik općine Žepče Mato Zovko. Nazočnima su predstavljeni kandidati za sve razine vlasti ispred HDZ BiH i HNS-a Zeničko-dobojske županije.

Tijekom obraćanja svi govornici su istaknuli važnost Općih izbora 2018. godine kao i važnost što većeg odaziva glasača na Opće izbore kako bi se osigurala ravnopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH. Jedan od ciljeva HDZ BiH je i izbor hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. sc. Dragana Čovića, te ulazak u vlast na svim razinama kako se ne bi dopustilo da se Hrvati preglasavaju kao narod.

Kada je u pitanju Skupština Zeničko-dobojske županije istaknuto je kako je uz zajedništvo i jedinstvo hrvatskog naroda moguće osigurati tri zastupnika što bi omogućilo Hrvatima da ravnopravno sudjeluju u formiranju vlasti u ZE-DO županiji. Svi govornici su se složili kako je važan odaziv Hrvata na glasanje, kao i jedinstvo i zajedništvo hrvatskog naroda kako bi ostvarili svoju zajamčenu ravnopravnost.

Ispred domaćina, te kao kandidati na listi HDZ BiH prisutnim su se obratili Robert Bošnjak i Andrej Kajić koji su pozvali na što bolju izlaznost za predstojeće izbore, a nakon obraćanja kandidata, isti su nastavili neformalno druženje i razgovor sa prisutnim mještanima.

 

 

 

 

 

Prijava

Tko je online

Imamo 53 gostiju i nema članova online

Statistika

Broj prikaza (hitova) članaka
22191