Okončana predizborna kampanja Zajedništva HDZ BiH na prostoru općine Žepče

Tijekom prethodnih dana održani su predizborni skupovi Zajedništva u naseljenim mjestima Bljuva, Tatarbudžak, Vinište i Luke, a večeras je u Orahovici ispred Doma završena izborna kampanja općinskog odbora HDZ BiH Žepče za predstojeće Opće izbore.

Ispred domaćina, temeljnih ogranaka/mjesta Hrastuša i Orahovica obratila se na početku, Slavica Andrić-Šajinović, zahvalivši se na dobrom odazivu mještana te je pozdravila sve goste na čelu sa nositeljem liste za Zastupnički dom Parlamenta FBIH Josipom Martićem, nositelja liste za Skupštinu Zeničko-dobojske županije Ivu Tadića kao i načelnika Općine Žepče Matu Zovko, a ujedno i predstavila prisutne kandidate.

Ispred općinskog odbora te kao nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, Josip Martić, obratio se okupljenim mještanima naglasivši važnost Općih izbora za Hrvate, a posebno da Hrvati biraju svoje predstavnike te da sudjeluju u svim razinama vlasti. Također je istaknuo važnost izbora dr. sc. Dragana Čovića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH kao i značaj sudjelovanja u vlasti po vertikali od Predsjedništva preko Federalne i županijske vlasti. 

Predsjednik Županijskog odbora HDZ BIH ZE-DO županije i nositelj liste za Skupštinu Zeničko-dobojske županije, Ivo Tadić, pozdravio je prisutne mještane te istaknuo optimizam odazivom mještana na skupove na prostoru općine Žepče, u kratkim je crtama pojasnio funkcioniranje vlasti u kojoj mora biti HDZ BiH kako bi se osigurala potpuna ravnopravnost Hrvata. Dalje je naveo kako Hrvati trebaju sebi birati predstavnike vlasti te je iz toga razloga bitno da se što veći broj Hrvata odazove na izlaznost i glasanje kako bi osigurali pobjedu i legitimne predstavnike Hrvatskog naroda. Tadić je pozvao da u nedjelju izađe što veći broj Hrvata te da se ponove izborni rezultati sa prethodnih izbora u kojima su Hrvati izabrali svog predsjednika dr. Dragana Čovića u što vjeruje da će se ponoviti i na ovim izborima, te da će Hrvati biti ravnopravni u formiranju vlasti na svim razinama.

Kao domaćin skupa Slavica Andrić-Šajinović je u inspirativnom govoru ukazala na važnost Općih izbora, te što to znači kada hrvatski predstavnici nisu dio vlasti, a koje su prednosti kada imamo svoje predstavnike u svim razinama vlasti. Andrić-Šajinović  je pozvala sve okupljene da maksimalno podrže HDZ BiH i dr. sc. Dragana Čovića na Općim izborima 7. listopada.

Okupljenima se obratio i načelnik općine Žepče i član predsjedništva HDZ BiH navodeći kako su ovo jedni od najneizvjesnijih izbora od samostalnosti BiH za Hrvate zbog činjenice kako je izborni zakon neustavan te Hrvate stavlja u neravnopravan položaj. Upravo iz tog razloga bitno je da se u što većem broju odazovemo na glasanje za Opće izbore 2018. kako bi se mogla nastaviti borba za ravnopravnost Hrvata u BiH.

 

 

 

 

 

Prijava

Tko je online

Imamo 55 gostiju i nema članova online

Statistika

Broj prikaza (hitova) članaka
22193