Andrej Kajić izabran za predsjednika Kluba Hrvata u Zeničko-dobojskoj županiji

Andrej Kajić je novi predsjednik Kluba Hrvata u u Skupštini ZE-DO županije.

Hrvatski zastupnici u Skupštini Zeničko-dobojske županije izabrali su danas Andreja Kajića (HDZ BiH) za predsjednika, a Vedranu Dugonjić (HDZ BiH) za zamjenicu predsjednika Kluba Hrvata.

Sjednici nisu prisustvovali dosadašnja predsjednica Kluba Hrvata Vlasta Kalas iz DF-a, ali ni zamjenik Vedran Keser iz SDP-a, dok je iz stranaka BH Bloka jedina sjednici prisustvovala Sanja Renić iz Naše stranke. 

Naime nakon promjene skupštinske većine, pet zastupnika je pokrenulo inicijativu za promjenu, dosadašnja predsjednica i zamjenik se nisu odazvali. Bila je gospođa Renić, koja je bila protiv smjene – kazao je u izjavi za Fenu, Ivo Tadić, koji je u odsustvu dosadašnje predsjednice i zamjenika, predsjedavao današnjom sjednicom Kluba Hrvata.

Tadić ističe kako su za promjenu glasali troje zastupnika HDZ-a, jedna zastupnica SDA te zastupnik iz SBB-a.

Nismo raspravljali o drugoj točci – izbor rukovodstva Skupštine o čemu će se raspravljati na nastavku sjednice, kada ćemo predložiti novog kandidata za zamjenika predsjedavajućeg Skupštine ZDK iz reda hrvatskog naroda – najavljuje Tadić, dodajući da će kao i u prethodnom sazivu, ponovo on biti hrvatski član radnog predsjedništva.

HDZ BiH i stranke okupljene oko HNS-a u Skupštini ZE-DO županije imaju tri izaslanika što je povijesni uspjeh, a Klub Hrvata broji ukupno 8 izaslanika.

 

 

 

 

Prijava

Tko je online

Imamo 50 gostiju i nema članova online

Statistika

Broj prikaza (hitova) članaka
22188