Konstituiran Dom naroda Parlamenta F BiH i izabrano novo vodstvo Skupštine ZE-DO županije

Jučer (20. veljače) je polaganjem zakletve i preuzimanjem mandata konstituiran Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Na prijedlog Kluba hrvatskog naroda, za predsjedatelja Doma naroda Parlamenta FBIH danas je izabran Tomislav Martinović (HDZ BIH). Za njegovo imenovanje glasovalo je 38 izaslanika, 11 je bilo suzdržanih a 5 protiv.

Martinović se zahvalio  na povjerenju kazavši  kako je Dom naroda PFBIH važan segment vlasti u Federaciji, te je dodao kako je njegovo imenovanje privremeno rješenje te kako će zbog njegovih osobnih razloga ali i nekih kadrovskih rješenja njegovo mjesto ipak uskoro preuzeti netko drugi.

Iskazao je nadu da će zajedno sa ostalim izaslanicima zajednički uspjeti ovaj Dom voditi u ustavnim i zakonskim okvirima i ispuniti sve zadaće koje pred ovaj saziv budu postavljene.

Zahvalio je dosadašnjoj predsjedateljici na svemu što je uradila, kazavši da je njen imperativ bio Ustav i zakon i da je  na tome ustrajala.

Aljoša Čampara izabran je za podpredsjedatelja Doma ispred Kluba bošnjačkog naroda sa 35 glasova za, 12 suzdržanih, 6 glasova protiv.

Žarko Vujović nije dobio  dovoljno glasova za mjesto podpredsjedatelja iz reda srpskog naroda. Za je bilo 19 izaslanika, 16 suzdržanih a 14 protiv.

U međuvremenu su formirani klubovi naroda a za predsjednika Kluba hrvatskih izaslanika izabran je Ivo Tadić, a za njegovog zamjenika Tomislav Mandić.

Također je danas (21. veljače) održana sjednica Skupštine ZE-DO županije gdje je izabrano novo vodstvo Skupštine. Za novu predsjedavajuću Skupštine izabrana je Amira Hadžić (SDA), a za njenog zamjenika izabran je Ivo Tadić (HDZ BiH).

Uz to je većinom glasova donesena odluka o izmjeni predsjednika i zamjenika predsjednika Kluba Hrvata. Tako je za predsjedavajućeg Kluba izabran Andrej Kajić (HDZ BiH), dok je za zamjenicu izabran Vedrana Dugonjić (HDZ BiH).

Izvor: HDZ BiH; avaz.ba

 

 

 

 

Prijava

Tko je online

Imamo 55 gostiju i nema članova online

Statistika

Broj prikaza (hitova) članaka
30074