Održana treća sjednica Županijskog odbora HDZ BiH Zeničko dobojske županije

Danas je u Žepču održana traća (proširena) sjednica Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Zeničko dobojske županije, na kojoj se raspravljalo o trenutnim političkim događanjima u Zeničko dobojskoj županiji i o radu općinskih/gradskih organizacija a posebno u Varešu, Kaknju i Tešnju kao i o drugim pitanjima važnim za politički život Hrvata u Zeničko dobojskoj županiji.

Slijedom odluke Skupštine ZDŽ o izglasavanju nepovjerenja Vladi ove županije, te najavom formiranja nove Vlade ZDŽ bez  legitimnih predstavnika Hrvata u županiji, Županijski odbor je zaključio kako je neprihvatljivo i opasno postupanje nove parlamentarne većine da otimanjem glasova Hrvata danih Hrvatskoj demokratskoj zajednici, u vidu  odnedavnih samostalnih zastupnika, gaze volju hrvatskog naroda u Zeničko dobojskoj županiji.

Županijski odbor naglašava kako se radi o isključivo interesnim političkim brakovima koji će biti kratkog trajanja, a koji za cilj prvenstveno imaju nanošenje trajne štete jedinstvenom izrazu političke volje Hrvata. Zastupnici HDZ BiH svojim radom u Skupštini jasno će iskakazivati nezadovoljstvo i isticati nakaradno lice otimača volje Hrvatskog naroda koji su se  stavili u službu osvete Hrvatima.

Neovisno od novih koalicija HDZ će u županiji nastaviti sa svojim političkim radom koji je neodvojiv od onoga što predstavlja hrvatsko političko biće na ovim prostorima.

Ovome u prilog govori i činjenica kako je u Varešu izrabran novi predsjednik Općinske organizacije HDZ BiH Vareš Nikola  Šimić, te povjerenik za organiziranje Izborne skupštine HDZ BiH Kakanj nakon kojih će izbora uz izbor predsjednika novoizabranog Općinskog odobra u Tešnju predstavljati potpuno formiranje svih općinskih organizacija ali i Županijskog odobora.

 

 

 

 

 

Prijava

Tko je online

Imamo 12 gosta i nema članova online

Statistika

Broj prikaza (hitova) članaka
99357