Svečano obilježena 28.obljetnica osnutka i rada OO HDZ BiH Žepče

"Hrvatski narod se ne može razdijeliti i koliko god se iz Sarajeva trudili rastrojiti nas, poruka je jasna svima, Hrvati su politički narod i bez nas odluka nema", poručio je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović u Žepču na svečanoj akademiji povodom 28. obljetnice osnutka stranke.

Na samoj akademiji, koja je održana u prepunoj kino-dvorani Doma kulture, uz članove i simpatizere stranke sudjelovali su i čelnici HDZ-a BiH predvođeni predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice BiH i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem, od ostalih stranačkih dužnosnika prisustvovali su ; dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH, gospodin Marinko Čavara, članica Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, gđa Lidija Bradara, članica Predsjedništava HDZ-a BiH i ministrica financija Federacije BiH, gđa Jelka Milićević, ministar pravde Federacije BiH, gosp. Mato Jozić, ministrica kulture i sporta Federacije BiH, gđa Zora Dujmović, zamjenik ministra vanjskih poslova, gosp. Josip Brkić, član Predsjedništva HDZ-a BiH i zastupnik u  Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović,  kao i član predsjedništva HDZ-a BiH, i načelnik općine Žepče, gosp. Mato Zovko, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Žepče i član Vlade Federacije BiH, ministar prostornog uređenja, gosp. Josip Martić, predsjednik Županijskog odbora Zeničko-dobojske županije HDZ-a BiH, zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojske županije i izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, gosp. Ivo Tadić, zastupnik u skupštini Zeničko Dobojske županije i izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, gosp. Damir Jukić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, gosp. Oliver Radoš, ministar u Vladi Zeničko–dobojske županije, gosp Andrej Kajić kao i ministar u Vladi Zeničko-dobojske županije, gosp. Zlatko Jelić.

Predsjednik Općinskog odbora te ministar u Vladi FBiH Josip Martić na početku je pozdravio sve nazočne članove i goste naglasivši kako je HDZ BiH najjača stranka u općini Žepče ali i najodgovornija za sve odluke i procese. Kao i na radnom sastanku, posebno je istaknuo predsjednike 33 temeljna ogranka koji su uz vodstva Mladeži i Zajednice žena nositelji stranačkih aktivnosti. Pohvalio je i činjenicu da se brojnost članstva kontinuirano povećava te da se radi o uglavnom mladim i obrazovanim ljudima te da će sav raspoloživi kadrovski potencijal i dalje biti na raspolaganju u provođenju zacrtane politike.

Da je HDZ BiH vodeća politička opcija hrvatskog naroda ne samo u Žepču nego i cijeloj Županiji potvrdio je i predsjednik Županijskog odbora i izaslanik u Domu naroda PFBiH Ivo Tadić dok je načelnik Žepča i član Predsjedništva stranke Mato Zovko podsjetio i kako vlast u Žepču nikad nije izgubljena. "Svi smo dužni svom rodnom kraju" kazao je načelnik govoreći o trendu odlaska iz zemlje te dodao kako je ključ uspjeha u radu i rješavanju problema te da se od naroda nitko ne smije odmaknuti. Istaknuo je i brojne aktualne projekte od kojih su neki namijenjeni isključivo mladima s ciljem da ih se zadrži ovdje.

O političkoj aktualnoj situaciji predsjednik Čović je govorio na sastanku ali i na akademiji ponovivši kako izbore treba dobiti jer nam nitko ništa kao ni dosad neće tek tako dati te da je sudjelovanje u vlasti jedini način dolaska do institucionalne jednakopravnosti kao i osnovnog strateškog cilja a to je zajamčeno biranje legitimnih hrvatskih predstavnika. "Premda imamo i više nego dovoljno argumenata na svojoj strani, brojnost u vlasti je itekako važna pogotovo u sredinama koje su nam od strateškog interesa poput Žepča ili Središnje Bosne gdje se moramo dodatno organizirati i zaštiti.

Osnova djelovanja trebaju nam biti već ostvareni rezultati jer kao politički predstavnici hrvatskog naroda činjenica je da smo zaista predvodnici euroatlantskog puta i od toga se nećemo umoriti. Ovdje smo svoji na svome, i BiH je i naša domovina i ovdje želimo živjeti uz svu podršku koju smo imali i koju ćemo imati od Republike Hrvatske", kazao je između ostaloga predsjednik Čović dodavši kako HDZ BiH jeste stožerna stranka hrvatskog naroda jer kao politička opcija pokazuje zrelost koja se ne mijenja i ne prilagođava uz sve greške kojih uvijek mora biti. "Svaki izbori pa i ovi predstojeći, sve dok ne ostvarimo ustavnopravnu jednakopravnost, će biti povijesni jer smo najmalobrojniji narod i naša borba će trajati sve do potpune jednakopravnosti Hrvata na svakom području BiH ", zaključio je predsjednik Čović.

 

 

 

 

Prijava

Tko je online

Imamo 106 gostiju i nema članova online

Statistika

Broj prikaza (hitova) članaka
87952